Algemeen / 15 Aug

Vanaf welke leeftijd gebruik je een babygym?

Er zijn ontzettend veel babygyms voor verschillende leeftijden te krijgen. Je hebt hele eenvoudige babygyms, die vaak goed zijn om mee te beginnen, maar ook hele uitgebreide, en zelfs interactieve babygyms. Er staat altijd een aangeraden vanaf leeftijd bij. Het is aan te raden om je daaraan te houden.

Het kan zijn dat als jouw kindje te jong is voor de babygym dat er te kleine onderdelen bij zitten, die gevaarlijk kunnen zijn. Het kan dan ook te moeilijk zijn en dat werkt frustrerend, en dus averechts. Jouw kindje leert er dan niks van en zal alleen negatieve gevoelens erbij ontwikkelen.

Vanaf 3 maanden de eerste babygym

Rond de drie maanden begint jouw kleintje meer te bewegen, en dus beginnen spieren meer te ontwikkelen. De nieuwsgierigheid groeit en dat geldt ook voor de drang om op onderzoek uit te gaan. Bij de babygym zitten meestal speeltjes die de zintuigen prikkelen.

Denk dan aan knisperstofjes die een bepaald geluid maken, spiegeltjes waarin jouw kleintje zichzelf kan zien, ribbelstofjes die anders aan voelen, ringen die rammelen, en zo zijn er nog heel veel meer speeltjes die goed zijn voor de zintuigelijke ontwikkeling van jouw kindje.

Lichaamsbewustzijn dankzij een babygym

Kindjes rond de 3 maanden worden zich niet alleen opeens bewust van de wereld om zich heen, maar ook van hun eigen lichaam. Ze krijgen door dat ze voeten en handjes hebben, dat die bewegen en dat ze die zelfs kunnen sturen. Dat ondersteunt de oog/hand coördinatie en de motoriek.

Bij een eenvoudige babygym zal het in het begin vooral om grijpen naar, en vastpakken van speeltjes gaan, maar hoe ouder jouw kleintje wordt, des te meer stimulatie dat ook vraagt. Dan is een interactief activiteitenpaneel erg handig. Met knoppen om op te drukken en nog veel meer om te leren.

Hoe lang spelen met een babygym?

In het begin kan een babygym erg vermoeiend voor kleine kindjes zijn. Allemaal nieuwe indrukken die verwerkt dienen te worden. Het lichaam beweegt op andere manieren, wat fysiek vermoeiend kan zijn. Het is dan ook aan te raden om in het begin maar een paar minuten met de babygym te spelen, het liefste voor het tijd is om een dutje te doen.

Jouw kleintje slaapt dan niet alleen veel lekkerder, maar krijgt zo ook de mogelijkheid om alles te verwerken. Je kan het steeds met een paar minuten uitbreiden. Je merkt op een gegeven moment hoe lang fijn is voor jouw kindje.

Een speelkleed bij een babygym

Je kan vaak ook kiezen voor een babygym met een speelkleed. Daar kan jouw kleintje dan heerlijk op liggen en ook op in slaap vallen. Je kan voor een lekker dik speelkleed kiezen, waar dan ook weer speeltjes in verwerkt zitten. Je kan zo'n speelkleed dan ook makkelijk meenemen of in de box leggen.

Jij kent jouw kleintje het beste, en weet dus ook welke babygym het beste bij jouw kindje past. Kijk bij de reviews om die keuze wat makkelijker te maken en vind de perfecte babygym voor jou en jouw kindje.

Copyright © 2022 Alle rechten voorbehouden | Beena.nl