/ 09 Jun

Wat je moet weten over het bedrukken van giveaways

Je hebt vast wel eens een eigen bedrukte pen of mok gekregen als giveaway op een beurs of evenement. Het bedrukken van dergelijke giveaways is een slimme zet voor je marketingstrategie en kan je bedrijf veel exposure opleveren. Maar waar moet je aan denken bij het bedrukken van deze items?

Maak een helder plan

Voordat je begint met het inzetten van bedrukte giveaways als marketingtool, is het belangrijk om een helder plan te hebben. Wat wil je bereiken? Wie is je doelgroep? En welk budget heb je beschikbaar voor giveaways?

Kies de juiste items

Als je eenmaal een plan hebt opgesteld, is het tijd om de items te kiezen die je wilt laten bedrukken. Dit hoeven niet per se pennen of mokken te zijn. Denk ook aan andere items zoals stressballen, tassen, notitieblokjes of keycords. Belangrijk is dat de items passen bij jouw bedrijf en bij wat je wilt uitstralen. Kies daarom voor items die een link hebben met jouw producten of diensten.

Zorg voor goede kwaliteit

Niemand zit te wachten op een pen die na één keer schrijven al kapot gaat of op raakt. Zorg dus dat je items van goede kwaliteit aanschaft. Dit betekent niet dat je altijd de duurste optie moet kiezen, maar wel dat je goed moet letten op de kwaliteit van de gebruikte materialen.

Denk na over de bedrukking

Natuurlijk is de bedrukking van de items het belangrijkste onderdeel van het hele proces. Zorg dat je een duidelijk ontwerp hebt dat past bij jouw huisstijl en dat goed opvalt. Denk ook aan de kleuren die je gebruikt. Felle kleuren vallen meer op, maar kunnen ook schreeuwerig overkomen. Zachtere kleuren zijn subtieler, maar trekken wellicht minder snel de aandacht.

Kies voor een goede drukker

Als je alles hebt uitgezocht en een mooi ontwerp hebt gemaakt, is het tijd om een geschikt relatiegeschenkenbedrijf te kiezen. Let hierbij niet alleen op de prijs, maar ook op de kwaliteit die de drukker kan leveren. Vraag naar referenties of bekijk online recensies om er zeker van te zijn dat je met een betrouwbare partij in zee gaat.

Kortom,

Het bedrukken van giveaways kan een slimme zet zijn voor je marketingstrategie. Belangrijk is om een helder plan op te stellen, te kiezen voor de juiste items, te zorgen voor goede kwaliteit, na te denken over de bedrukking en te kiezen voor een goede drukker.

Met deze tips ben jij klaar om giveaways in te zetten als effectieve marketingtool.

Copyright © 2024 Alle rechten voorbehouden | Beena.nl