/ 15 Aug

Wat maakt green juice zo gezond?

Gezond en bewust leven speelt een steeds grotere rol in het leven van veel mensen. Een belangrijk deel van gezond en bewust leven is jouw dieet. Of beter gezegd, welke voedingsstoffen jij allemaal binnen krijgt en in welke mate. Om alles in de juiste combinatie en de juiste verhoudingen binnen te krijgen, kan een heel gedoe zijn.

Dat is waar green juice opeens heel handig en gezond voor is. Daarin zitten namelijk een groot aantal verschillende ingrediënten, die samen een groot deel van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voedingsstoffen bevat, die jouw lichaam nodig heeft. Green juice is een aanvulling en geen vervanging van jouw dieet.

Groente, fruit en extra's in green juice

Als jij een beetje gezond leeft, dan krijg je iedere dag jouw porties groente en fruit binnen, maar dan krijg je nog niet alles binnen wat jouw lichaam nodig heeft. Het zou ook een behoorlijk werkje zijn, en flink wat kosten, om dat iedere dag voor elkaar te krijgen.

Je hebt dan niet voldoende aan groente en fruit. Je zou dan verschillende superfoods, algen, pro-biotica en nog andere producten moeten halen, verwerken, bereiden en nuttigen. Zie je het werk al voor je? En de kostenpost, want superfoods zijn nou niet echt goedkoop.

De samenstelling van green juice

Al die voedingsstoffen worden ook niet zomaar bij elkaar in een potje gegooid. Ieder merk onderzoekt welke samenstelling volgens hen het beste is. Er zijn dan ook verschillende soorten green juices. Bijvoorbeeld om jouw weerstand te ondersteunen, je meer energie te geven, of om jouw darmflora of spijsverteringsstelsel te reguleren.

Er wordt onder meer gekeken naar de werking van de individuele ingrediënten, maar ook naar hoe die ingrediënten elkaar kunnen ondersteunen of versterken. Denk dan onder meer aan ijzer, wat ervoor zorgt dat bepaalde voedingsstoffen beter door jouw lichaam worden opgenomen.

Wat is gezonde green juice?

Green juice is gezond, maar niet alle green juices zijn even gezond. Dat kan aan de ingrediënten liggen, maar ook aan het verwerkingsproces. Hoe weet je dan wat gezond greenj uice is? Gezonde green juice bevat in ieder geval al veel vezels. Deze zijn goed voor jouw spijsverteringsstelsel en hoe gezonder die is, des te gezonder zal jij ook zijn.

Algen zoals chlorella en spirulina zitten waarschijnlijk niet standaard in jouw dieet, maar ze zijn wel heel erg goed voor je. Deze algen bevatten heel veel chlorofyl, wat ook in groene bladgroentes zit, en wat ontzettend gezond is voor jouw lichaam.

Een gezonde green juice is gezoet met natuurlijke zoetstoffen, zoals fruit of stevia. Het bevat geen suiker of chemische zoetstoffen. Er zit wel probiotica in. Dit zit normaal in yoghurt, zuurkool en andere producten. Hierin zitten gezonde bacteriën die de werking van jouw darmen ondersteunen.

Veel greenjuices, maar niet allemaal, bevatten adaptogenen. Dit zijn stofjes die ervoor zorgen dat je minder stres ervaart en geven je meer energie wanneer je een dipje hebt. Bekende adaptogenen zijn bijvoorbeeld ginseng, maca en rozewortel. De andere bovenstaande ingrediënten kan je nog op andere manieren binnenkrijgen, maar dat is bij de adaptogenen wat lastiger.

Met green juice heb jij een volwaardige aanvulling op jouw gangbare dieet en kan je meteen beginnen met nog gezonder leven.

Copyright © 2023 Alle rechten voorbehouden | Beena.nl